Woning brand

Eindhoven, 15 juli 2002.

Brand trekt honderden kijkers  (Bron: Eindhovens Dagblad)

Een middengrote zolderbrand rond half twaalf gisteravond heeft voor veel commotie op de Heezerweg gezorgd. Honderden mensen liepen 's avonds laat naar buiten om niets te hoeven missen van de brand tegenover basisschool De Zevensprong. Bij de brand raakten geen mensen gewond. In totaal acht bewoners hebben evenwel de nacht in een hotel moeten doorbrengen vanwege brand- ,blus- en rookschade aan hun woningen.

Volgens officier van dienst H. Schalkwijk is de brand ontstaan op de zolder van woonhuis nummer 428 en vervolgens overgeslagen naar nummer 426. 'In dit huis werden de bewoners wakker van de rook. De jongste zoon, een tiener, had last van zijn ademhaling en heeft wat zuurstof toegediend gekregen van het ambulancepersoneel.' Volgens Schalkwijk liepen de bewoners van nummer 430 niet direct gevaar, maar bestond indirect wel het gevaar voor uitbreiding van de brand naar 430 als gevolg van de windrichting.
De brandweer was om half twaalf ter plaatse met twee bluswagens, een ladderwagen en een beredderingsvoertuig. De bewoners van de betrokken woningen waren toen allemaal al uit hun huizen. Om vijf over twaalf kon het sein brand meester gegeven worden. De oorzaak was vannacht nog niet bekend.

Hieronder een korte foto impressie.
Leenderweg 001.jpg (43689 bytes)
Leenderweg 003.jpg (38579 bytes)
Leenderweg 004.jpg (46705 bytes)
Leenderweg 005.jpg (50222 bytes)
Terugknop.gif (309 bytes) (C)2002 Digital Video Network / Studio 4