Brand lunchroom op Ekkersrijt

Maandag 15 september, SON - Een brand heeft gisteravond grote schade toegebracht aan de lunchroom Ekkersplaza op het meubelplein aan Ekkersrijt 4127. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Eigenaar V. de Kort is daar niet verbaasd over.
Rond tien uur werden surveillerende agenten ingeseind door een medewerker van een beveiligingsfirma. De beveiligingsman had jongens in een auto en op een onverlichte scooter rondjes zien rijden over het bedrijventerrein en had bij Ikea een vernield parkeerbord aangetroffen.
De agenten hebben daarop een auto met twee jongens aangehouden. Het was onduidelijk of zij iets met de zaak te maken hadden. Uit voorzorg werden de gegevens genoteerd, waarna de jongens zijn heengezonden. Direct daarna ontdekten de agenten op zo'n honderd meter afstand de brand bij Ekkersplaza. Een heg en een container stonden in brand. De brand sloeg over op de lunchroom; het keukengedeelte brandde volledig uit. Het restaurant liep rook- en roetschade op. De eigenaar schat de schade op een miljoen euro.
'Het is hier een tijdbom', zegt De Kort. Sinds Burger King vijf jaar geleden op het industrieterrein is gekomen, gebeurt hier volgens hem de ene na de andere vernieling. 'Klanten voor de Burger King rijden dwars over het meubelplein. Mijn bedrijfswagens zijn al meerdere malen beschadigd en de lichtreclame op het dak moet ik bijna ieder weekend vervangen.'
Volgens de horecaondernemer denken zijn collega's op het meubelplein er net zo over. 'Het is niet uit concurrentieoverwegingen dat ik dit zeg over de Burger King. Zo'n zaak hoort niet op een bedrijventerrein, of zou niet tot 's avonds laat open moeten zijn.'
De politie wilde niet ingaan op het onderzoek naar de brand.

Bron: EindhovensDagblad.nl

Hieronder een korte foto impressie.
Lunchroom_001.jpg (38288 bytes)
Lunchroom_002.jpg (46700 bytes)
Terugknop.gif (309 bytes) (C)2003 Digital Video Network / Studio 4