ELE-Rally 2004
Na ruim 178 kilometer strijd bleek Erik Wevers de snelste man in de ELE Rally. In de laatste fase breidde hij zijn voorsprong op tweede man Piet van Hoof verder uit. De groep N klasse werd een overtuigende prooi voor Jasper van de Heuvel (3e algemeen). Jan de Winkel was veel te sterk voor de concurrentie in de kleinere A6 klasse.

De weersomstandigheden op de eerste dag waren dreigend, maar afgezien van wat wolken bleef het weer goed. Regenbanden konden in het rek blijven. Toch waren er veel uitvallers op de eerste dag. Maar liefst 31 deelnemers haalden de finish niet. Technische problemen waren vaak de oorzaak maar ook stonden er wel eens bomen in de weg of lagen er diepe sloten in de uit-rem-zones. In de zeer vroege zondagmorgen kwam Erik Wevers als eerste aan de finish. Favoriet Peter Bijvelds was toen al op weg naar huis. Een reeks problemen maakten voor hem de strijd verder onmogelijk.

De zondag deed uiteindelijk zijn naam eer aan. In de loop van de dag brak het zonnetje door. Het aantal uitvallers viel de tweede dag dan ook mee. Uiteindelijk vonden 51 deelnemers de weg terug naar het podium in Helmond. De strijd was eigenlijk al gestreden. Er vonden nog wel schermutselingen plaats, maar iedereen reed zijn eigen race en consolideerde de stand van zaterdagavond. Jasper v.d. Heuvel had nog een 'momentje' toen hij iets te enthousiast een linker bocht inschoot. Na een bijna volmaakte pirouette kon hij zonder veel tijdschade zijn weg weer vervolgen en won zo toch nog de groep N klasse.

Het was dan ook een gelukkige Erik Wevers die uit handen van wethouder van de Heuvel van sportzaken in de gemeente Helmond de eerste prijs in ontvangst mocht nemen en met de Champagne kon gaan spuiten.

Meer ELE informatie kunt u vinden op www.elerally.nl

Hieronder een foto impressie gemaakt op industrieterrein Ekkersrijt.
.

Foto's Harrie de Groot
Terugknop.gif (309 bytes) (C)2004 Digital Video Network / Studio 4